WAAROM⁉️ Zijn er niet meer openbare toiletten?

Ook het jongerenprogramma  WAAROM?! powered by Radar van AVROTROS stelt zich deze vraag en dat gebeurt zeker niet stilletjes. Terecht, want laten we er vooral geen doekjes om winden: in Nederland valt nog veel te behalen op het gebied van toiletbeleid.

In de onderstaande video zie je hoe ze samen met de Toiletalliantie, een van de HogeNood co-founders en enthousiaste ambassadeurs het logo van de Gemeente Den Haag op de pilaar van het gemeentehuis. Vrede en recht werd ‘Vrede en Toiletrecht’. Een symbolisch statement om aandacht te vragen voor het gebrek aan voldoende toegankelijke openbare toiletten.
Een actie met een zeer positief resultaat: Gemeente Den Haag geeft aan dat toegankelijke openbare toiletvoorzieningen thuishoren in een gastvrije stad. Er wordt geld voor vrijgemaakt, zodat het aantal toegankelijke openbare toiletten de komende jaren kan worden uitgebreid.

➡️ https://lnkd.in/dRKG6-q

✨ Wil je ook onderdeel van de oplossing zijn en meehelpen om meer aandacht aan deze problematiek te schenken? Dat kan alleen al door dit bericht te delen op je socials! ✨