Toiletten horen bij een gastvrije gemeente!

Mogelijkheden om naar het toilet te gaan horen bij een goede gastvrije ontvangst van een gemeente. Dit betekent dat je voldoende toiletten hebt voor je winkelpubliek, de dagjesmensen en toeristen. Waarom zijn toiletten zo belangrijk?

Patiënten blijven thuis

In Nederland zijn 3,5 miljoen buik- en blaas patiënten die regelmatig thuis blijven uit angst om geen toilet te vinden.

Ouderen

Nederland vergrijst en de 2,4 miljoen ouderen wonen steeds langer thuis. Deze groep mensen heeft vaak een zwakkere blaas.

Winkelleegstand

De winkelleegstand groeit nog steeds in veel gemeenten. Een tekort aan toiletten vergroot dit probleem aangezien mensen daardoor niet gaan winkelen of eerder naar huis gaan.

Thuis beter

Ook toeristen expats en dagjesmensen ervaren het tekort aan toiletten in Nederland waar het vaak voor hen thuis een stuk beter geregeld is.

Stap 1

Maak alle openbare en opengestelde toiletten vindbaar

Bepaal wie binnen de gemeente verantwoordelijk is voor de toiletten en neem contact op met HogeNood.

Samen inventariseren we welke toiletten er allemaal al beschikbaar zijn in de HogeNood app. Hierbij brengen we gezamenlijk in kaart welke openbare toiletten er al zijn in de gemeente.

Daarna bekijken we of er toiletten opengesteld kunnen worden die zich bevinden in gebouwen die (semi) in beheer zijn van de gemeente zoals bijvoorbeeld het gemeentehuis, de bibliotheek of een sporthal.

Al deze wijzigingen en toevoegingen worden doorgevoerd onder het account van jouw gemeente in het HogeNood CMS, zodat alle toiletdata direct up to date is in de HogeNood app.

Stap 2

Vraag organisaties in jouw gemeente hun toilet open te stellen!

Heb je er als gemeente alles aan gedaan om het aanbod van openbare en opengestelde toiletten vindbaar te maken in de HogeNood app maar is het aanbod alsnog niet voldoende?

Wij helpen bij de juiste aanpak om organisaties te vragen hun toilet open te stellen. Hierbij verkrijg je onder andere verschillende standaard documenten die bijdragen om dit proces in gang te zetten.

Alle aangemelde toiletten van organisaties worden daarna indien door beiden gewenst automatisch gekoppeld aan het gemeente account. Zo heb je altijd inzicht en een goed overzicht van het aanbod van toiletten in jouw gemeente.

Indien gewenst kan er bij deze locaties een raamsticker geplaatst worden ter extra herkenbaarheid van het toilet.

Stap 3

Laat zien hoe gastvrij jouw gemeente is op het gebied van openbare toiletten!

Als deze stappen succesvol zijn uitgevoerd zal het aanbod van openbare opengestelde toiletten ongetwijfeld enorm zijn gegroeid. Dit kan kenbaar gemaakt worden via de media, eigen social media kanalen en dit vermelden op de eigen website.

Op de website van de gemeente kan verwezen worden naar de HogeNood app als middel om toiletten in de gemeente te vinden. Ook bieden wij het HogeNood iFrame aan dat met een simpele technische koppeling zorgt voor een kaart met een overzicht van alle toiletten in de gemeente (deze kaart is gekoppeld aan ons systeem en geeft een real-time overzicht).

De stappen om aan te sluiten als gemeente!

Sluit je aan bij de HogeNood community

Mogelijkheden om naar het toilet te gaan horen bij een goede gastvrije ontvangst van een gemeente. Dit betekent dat je voldoende toiletten hebt voor je winkelpubliek, de dagjesmensen en toeristen. Waarom zijn toiletten zo belangrijk?

Klaar om een gastvrije gemeente te worden op het gebied van toiletten?

Neem direct contact op voor alle mogelijkheden!

[!] Vul een naam in.
[!] Geen geldig e-mailadres. Voorbeeld naam@domein.nl.
[!] Vul de gemeente naam in.
[!] Geen geldig telefoonnummer. Voorbeeld 06 12345678.
[!] Geen bericht ingevuld. Vul een bericht in.
Verstuur
Jouw aanvraag is goed ontvangen! Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.