Meer toiletten in Amsterdam

10 parken krijgen extra openbare en voor iedereen toegankelijke toiletten. Dat haalt de druk wat van de ketel. Want horecazaken kunnen vanwege de coronamaatregelen niet zomaar mensen binnenlaten, ook niet met ‘hoge nood’. Ook is er juist deze zomer extra behoefte aan toiletten in parken want veel Amsterdammers recreëren in eigen stad.

De ruim 40 extra toiletten zijn er tot en met september. Er is altijd 1 toilet bij voor rolstoelgebruikers. Ze zijn in het Beatrixpark, Wertheimpark, Sloterpark, Rembrandtpark, Erasmuspark, Flevopark, Oosterpark, Gaasperplas, Nelson Mandelapark en Noorderpark. Vanwege het coronavirus worden ze 3 keer per dag schoongemaakt.

Andere plekken

Eerder zijn er al extra tijdelijke toiletten geplaatst op plekken waar het druk is. Zoals in het Vondelpark, de Schinkeleilanden, het Sloterstrand, de Weesperzijde, de Bogortuin, de Tuinen van West, het Martin Luther Kingpark en het Westerpark.

Toiletten bij stadsloketten

Ook handig om te weten is dat de toiletten in de 7 stadsloketten tijdens openingstijden altijd voor iedereen toegankelijk zijn.

HogeNood app

Op HogeNood app kunt u zien waar de openbare toiletten zijn. Ook staan ze in de Hoge Nood-app. De app kunt u gratis downloaden op uw telefoon en laat zien waar het dichtstbijzijnde toilet is, en voor wie het toilet toegankelijk is.

Bron: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/openbare-toiletten/